--5-- ISTORIA SEMINEULUI - ANA INTERMED CONSTRUCT



luni, 06 Mai 2024 · 0:33            Cosul de cumparaturi  ·  Login  ·  Inregistrare
Home                 Contact
ANA INTERMED CONSTRUCT

Galerie foto
Istoria Semineului

Istoria Semineurilor

Semineele au fost intotdeauna folosite de catre oameni si culturi diverse , in masura in care  inregistrarile au fost pastrate , sau arheologii au facut descoperiri consemnate . Caminele in mod traditional au avut mai multe utilitati , cat si pozitii de montaj in camera . Au fost in majoritatea cazurilor utilizate pentru a oferi caldura , cat si ca o posibilitate de a prepara hrana .      In mod traditional , sunt utilizate pentru a produce caldura intr-o zi sau noapte rece , deasemeni servesc ca loc de intalnire .

 

Semineele din Antichitate

Pozitionate la inceputuri in mijlocul camerei , intrucat situate central permitea ca numarul maxim de persoane sa se incalzeasca . Caldura radia in zona de maxima utilitate . O simpla gaura in tavan , erea proiectul ideal pentru a scapa de fum .

Acest Design a durat mii de ani .  Ulterior Vatra de Foc a fost mutata la peretele exterior , oameni au descoperit , patul , podeaua de lemn , deci a fost mult mai usor sa mute sursa de caldura .

Aceste modele timpurii degajau fumul in mod natural , sub influenta curentilor de aer , o camera erea bine inegrita .

Urmatoarea evolutie si descoperire , Cosul de Fum . Prin evacuarea aerului din camin in sus prin acopertisul casei , un proiect a fost elaborat .   Hornul este probabil , cea mai importanta inovatie si de durata . Intrucat putini mai cunosc tehnologia de constructie a unui horn pentru semineu si curios ca dupa observatiile mele au disparut si cartile de specialitate , au aparut semineurile Hibrid , prefabricate care a dezvoltat industria Sticlei – Anti Funingine , cat si mentalitatea meseriasilor ca sunt Meseriasi daca monteaza un Hibrid .

Pana la sfarsitului secolului al 17-lea , cateva inovatii au fost consemnate .

 

Semineele din anii 1600 si anii 1700

1678 - Prince Rupert a adaugat un gratar , pentru odihnirea focului si calmarea tirajului . Gratarul se ridica , astfel incat aerul sa lucreze pe sub materialul incandescent . Acest lucru a contribuit la reducerea emisiei de fum . 

 

1700 - Benjamin Franklin a inventat soba Franklin. A mutat soba inapoi in central camerei pentru  producerea de mai multa caldura in sistem radial . Soba a fost confectionata din fonta .

A prelungit de asemenea calea de circulare a fumului cald , efienticizand la maxim incalzirea camerei . Metoda astazi uitata , care permite prin adaptari si tuburi de aer recuperatoare de caldura , incalzirea mai multor camere in mod natural si fara cheltuieli suplimentare .

1796 – Rumsford a publicat doua documente care descriu designul caminului sau , semineu inalt , putin  adanc pentru a refleta in mod eficient caldura , cu toba refractara , care a rationalizat si s-a dovedit excelenta in eliminarea fumului . acest raport de calcul a permis ca semineul sa fie incorporat in peretele de casa . Acest design a durat si a primit imbunatatiri pana in sec al 19-lea .

Semineul Modern

1950 - "Casa Ranch"  a facut un semineu cu un decor si utilitate aparte , mai degraba decat un dispozitiv de incalzit si gatit .

1970 - proprietarii de case au preferat montajul unor seminee prefabricate , din cauza costurilor de productie . Din Pacate la noi azi , mai mult costa un Hibrid prefabricat , decat un Rustic din caramida tiganeasca .

1980 - proprietarii de case ecologice , au inceput cautarea de sobe ecologice , aparate de peleti sau brichete , cu grad mic de poluare .

In zilele noastre semineul ideal pentru casa noastra –din observatiile mele , este conceput , desenat , creat , adaptat de cel mai Bun Arhitect …. Si anume Sotia – in cazul in care nu sunteti burlaci Domnilor . Noua nu ne ramane decat sa venim cu Sampania in rest , va rog sa ma credeti ca nu avem nici o parere de adaugat  .

   Va urez o vizionare placuta a site-ului .  

   Cu Stima

         Marius




Galerie foto
Diverse Modele la Alegere 2
Modele Care le Putem Executa la Cerere .
Istoria Semineului

Cosul de cumparaturi
Este gol.


Distribuie


powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro


X